Reserveer tijdig je plekje

Bij Pithou! hebben we gekozen om onze plaatsjes beperkt te houden. Hierdoor krijgt je kleintje alle kansen om zich te ontwikkelen tot een pientere peuter en met de nodige persoonlijke zorg.

Nood aan een plekje binnenkort? Contacteer ons tijdig en we bespreken met jou de mogelijkheden.

Over PiThOU!

In onze kinderopvang wordt er zo individueel mogelijk naar het persoonlijke bioritme van je kind gekeken, zodat steeds tegemoet gekomen wordt aan de directe behoeften van je kleine spruit. Zo wordt de overgang van thuis naar de opvang minder overweldigend voor de nieuwkomers.

Je kindje krijgt veel vrijheid en spelkeuzen, ze moeten natuurlijk wel enkele regels volgen zodat élke dag een aangename dag kan zijn, zowel voor kind als begeleider.

Los gebaseerd op de grondbeginselen van Montessori worden de kinderen gestimuleerd zich te ontwikkelen op hun eigen tempo. Naargelang hun ontwikkelingsfase (voelen, horen, taal, rekenen, spraak, …) worden bij PiThou! de kinderen aangemoedigd te spelen met specifiek educatief materiaal, waarbij ze zowel zintuiglijk als cognitief evolueren. Bovendien zijn de kinderen verdeeld in leeftijdsonafhankelijke groepen. Op deze manier leren de jongeren van de ouderen, en leren de groteren ook rekening te houden met de kleintjes. Er is natuurlijk ook ruimte voorzien dat de verschillende leeftijden op bepaalde tijdstippen apart kunnen zitten zodat iedere leeftijd zijn eigen veilige, rustige plekje heeft.

Ondanks het belang van een individuele evolutie, vinden wij het belangrijk dat je kindje reeds van jonge leeftijd went aan een vast tijdsschema, een routine. Wanneer je kind later overgaat naar de kleuterschool, wordt daar immers ook volgens een vaste routine gewerkt. Op geregelde, vaste tijdstippen wordt bij ons dan ook een periode ingebouwd voor spelen, knutselen, eten, rusten enz.

PiThOU! op Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: (#200) Provide valid app ID
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error